Hoe te beslissen waar u een keukenkraan koopt - 3 minutes read


De eerste gedachte die bij u opkomt als u beslist waar u een nieuwe keuken mengkraan gaat kopen, is de plaatselijke bouwmarkt. Als je echter een bredere selectie wilt hebben en de kraan niet meteen in huis nodig hebt, kun je ook een online dealer proberen. Online kopen heeft wel zijn voordelen. Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste optie voor u. Eerst en vooral is het essentieel om het debiet van de kraan te kennen. Hoe meer GPM een kraan heeft, hoe beter. De oudere typen kranen hebben een gemiddeld debiet van twee gallons per minuut, terwijl de nieuwere een gemiddeld debiet van 1,8 GPM hebben.


Overweeg een model met dubbele handgreep


Ten tweede, overweeg de installatiemethode. Een eenvoudige eengreepskraan heeft slechts één of twee gaten nodig en wordt vaak geleverd met een montageplaat. Een dubbelgreeps kraan daarentegen heeft aparte grepen voor warm en koud water. Deze configuratie heeft doorgaans drie gaten nodig voor installatie. U kunt kranen vinden die in alle drie de gaten passen, maar als u dit zelf niet prettig vindt, kunt u een model met dubbele handgreep overwegen.


Verscheidenheid aan trendy afwerkingen


Ten derde, overweeg de afwerking. Hoewel er veel tijdloze keuzes zijn als het gaat om kraanafwerkingen, is er ook een breed scala aan trendy afwerkingen beschikbaar. Kies uit chroom, nikkel of geborsteld gouden afwerkingen die passen bij het bestaande decor van uw keuken. Als je op zoek bent naar iets moderners, kies dan voor een kraan met een roestvrijstalen afwerking. Dit zal een aanvulling zijn op veel apparaten in huis, inclusief uw gootsteen. U kunt ook kiezen voor een hoogwaardige afwerking, die zich onderscheidt van de goedkopere.


Kies de juiste boog


Vervolgens kies je een kraan met de juiste boog. De boog is de afstand van de bovenkant van de gootsteen tot de onderkant van de uitloop. Het kan onopvallend of dramatisch zijn, afhankelijk van hoe je de kraan gebruikt. Voor kranen met een hoge boog is de boog groter dan drie inch, terwijl een model met een lage boog comfortabel in elk interieur past. Voor een gootsteen is het belangrijk om de juiste boog te kiezen die bij de gootsteen past.


Moet rekening houden met de stroomsnelheid


Een andere factor om te overwegen is het debiet van de kraan. U moet rekening houden met de waterstroom van de kraan, die kan oplopen tot 1,5 GPM. Als u kiest voor een kraan met een laag debiet, moet u langer wachten om een ​​pot te vullen, maar het is het extra geld zeker waard. Bovendien bespaart u op de waterrekening. Op een goede kraan hoort levenslange garantie te zitten. Mogelijk moet u het vervangen als het lekt of andere schade veroorzaakt.


U kunt kiezen voor een kraan met een LED-licht aan de basis. Het geeft de watertemperatuur en de batterijstatus aan. Het licht verandert van kleur op basis van de watertemperatuur. Dit geeft aan of het warm of koud is, en het zal rood knipperen als het laag is. A / C-adapter is een andere optie voor kranen die LED-verlichting gebruiken. Ze zijn geweldig om toe te voegen aan je keuken. Als u op zoek bent naar een contactloze kraan, overweeg dan een van deze.